Enkele methodes

In onze praktijk maken wij gebruik van een groot aantal methodes die bij inzetten bij onze begeleiding en coaching. Hieronder vind je een aantal voorbeelden.

Bezielingsplaten
Een uiterst verhelderende en effectieve methode die helpt om verstand en gevoel meer met elkaar te verbinden.

In één sessie krijg je niet alleen inzicht in of antwoord op jouw vragen, keuzes, dilemma’s, motieven en meer, maar ervaar je ook hoe het voelt om een stap te zetten, wat je belemmert, maar ook wat helpt om die belemmeringen weg te halen. Lees meer…….

Levensverhaal/tijdslijn
Het tekenen of schijven en vervolgens (laten) voorlezen van je levensverhaal blijkt in de praktijk een prachtige methode om helder te krijgen welke gebeurtenissen uit het verleden jouw huidige gedrag nog beïnvloeden. Vervolgens kun je stap voor stap die belemmeringen “wegwerken” of ze een zodanige plek geven dat je er geen last meer van hebt of je zelfs meer kracht en zelfvertrouwen geven.

Meditatie en ontspanningsoefeningen
Vaak zit ons hoofd overvol, en lukt het niet meer om helder te denken. Maar je kunt ook last hebben van stress. Dan is het goed om te weten hoe je je innerlijke rust en balans weer kunt herstellen. Dat kan zelfs online!!!!
Lees meer

E-coaching
Al voordat de coronacrisis de wereld op zijn kop zette, heeft e-coaching zich bewezen als een uiterst effectieve én efficiënte begeleidingsvorm. Je kunt op een door jou gekozen moment met opdrachten en vragen aan de slag, krijgt suggesties en aanmoediging en word je al schrijvend bewust van je handelen en denken. Door de hogere frequentie van contacten blijf je voortdurend bezig met je groeiproces. Lees meer…

Verhelderende testen en vragenlijsten
Wanneer je meer zicht wilt krijgen op je kwaliteiten, eigenschappen en eventuele klachten kan een goede test of vragenlijst goede diensten bewijzen. Wie ben je? Waar ben je goed in? Ben je écht zo creatief? Hoe ga je met stress om? Waar liggen jouw grenzen? In wat voor omgeving ben jij op je best? Allemaal vragen waarover meer helderheid te krijgen is.
Lees meer …

Inzichtgevende en verrassende opdrachten
Soms is het goed om vanuit een heel andere invalshoek naar jezelf en bepaalde vraagstukken te kijken. Je komt mogelijk tot heel andere ideeën, inzichten en keuzes. Ze kunnen je ook het laatste zetje geven om een stap te zetten die je tot dusver niet durfde te doen.

Labyrint
Je kunt een labyrint zien als een symbolische pelgrimstocht die je open of met een gerichte vraag kunt starten. Je kunt bijvoorbeeld tot inzichten komen, ervaringen opdoen én spanningen achter je laten. Iedereen beleeft zo’n tocht op zijn eigen manier. Je kunt een labyrint echt lopen, maar ook beleven met een vingerlabyrint. Lees meer..

Wandelcoaching
Al wandelend in de natuur verlopen gesprekken vaak heel anders dan in een praktijkruimte. De buitenlucht en de rust werken, samen met het feit dat je actief bezig bent, maken zo’n sessie tot een heel andere ervaring.
Wij beschikken over een locatie die direct toegang geeft tot een prachtige en inspirerende omgeving. Lees meer …