Marcel Heitkamp

Marcel Heitkamp, psycholoog en coach bij PerCorso.

Na mijn kandidaatsexamen en stage psychologie (1975) ben ik op mijn stageplek blijven werken. Dat was een therapeutische kliniek waarin ik de kans kreeg om daar diagnostisch actief te zijn en nieuwe methodieken te ontwikkelen; twee onderwerpen die mij nog steeds uitermate boeien.

Een overstap naar de kinderbescherming betekende tevens een overstap naar een managementfunctie. Na een commerciële omweg ben ik met twee collega’s gestart met een organisatieadviesbureau. Als “jonge honden” adviseerden wij al snel middelgrote en grote zorgorganisaties (o.a. GGZ-instellingen, Gehandicaptenzorg, RIBW’s) en hun koepels over o.a. herstructurering, klantgerichter werken, beoordelingssystemen en beleid.

Later, en met de wisseling van adviesbureau, kwamen daar andere organisaties en taken (o.a. interim management) bij. In de laatste 18 jaar is het accent in mijn werk weer nadrukkelijker bij de mens te komen liggen. Ik volgde een therapeutische opleiding en werkte naast mijn adviesbureau ook als therapeut.

Wat spreekt mij aan?

Ik ga graag met mensen op zoek naar de kern van hun bestaan; naar wat hen ten diepste beweegt en raakt; en hoe je ieders eigenheid en kracht optimaal tot zijn recht kunt laten komen. Ik wil graag samen met anderen nieuwe wegen zoeken en bewandelen, zonder bij voorbaat allerlei opties uit te sluiten, maar met een realistische blik. Daarbij punt ik ook inspiratie uit het onconventionele. We kunnen samen het experiment aangaan zonder de realiteit uit het oog te verliezen. Zo help ik anderen om stappen voorwaarts te zetten, maar stimuleer ik ook mezelf om scherp en in beweging te blijven. Mijn brede achtergrond en ervaring (psycholoog-manager, organisatieadviseur, trainer, assessmentspecialist, coach, therapeut, zelfstandig ondernemer) komen mij daarbij prima van pas.

De laatste jaren focus ik mij op enkele gebieden: coaching (onder meer e-coaching), assessment (selectie, ontwikkeling, loopbaan), heroriëntatie  en persoonlijke ontwikkeling. De kern ligt bij bewustwording, leef- en werkplezier en optimaal benutten van je kwaliteiten.
In mijn vrije tijd ben ik, naast aandacht voor mijn gezin en sport, graag bezig met het componeren van muziek. De digitale mogelijkheden zijn onbegrensd om, net als bijvoorbeeld componisten van filmmuziek maken, via je computer met diezelfde programma’s prachtige muziekstukken in elkaar te zetten.  Dat intuïtieve proces, waarbij je fouten mag maken én kunt herstellen, en zo tot een steeds mooier en ontroerender resultaat komt, spreekt mij enorm aan.

Meer zakelijke informatie

Ik ben Registerpsycholoog NIP en E-Coach. Lees meer over mijn CV en achtergrond op Linked-in en op www.parere.nl. Je kunt mij rechtstreeks per mail of telefonisch bereiken (0653 99 25 290