E-coaching

E-coaching is een effectieve, flexibele en prettige vorm van coaching die gebruik maakt van informatie- en communicatietechnologie (ICT), en wel via email, sms- en chatberichten. De praktijk wijst uit dat deze methode meestal leidt tot werkelijke verandering en verbetering. Vaak kun je al in enkele weken, sneller dan in “normale” trajecten, het gewenste resultaat bereiken. Dat scheelt tijd én kosten.

Waarom is e-coaching zo effectief?

De communicatie tussen jou en jouw coach verloopt in principe helemaal via internet (via jouw PC, tablet of smartphone).. Dat lijkt afstandelijk, maar blijkt het in de praktijk beslist niet te zijn. De kracht van “taal” wordt ten volle benut. Bovendien blijkt ook uit onderzoek dat schrijven vaak leidt tot een beter inzicht en meer bewustzijn, iets dat op zijn beurt weer impact heeft op jouw denken en voelen.
De relatie tussen jou en de coach is gelijkwaardig. De coach stelt zich niet op als “betweter” maar stimuleert jou om jouw kracht en (zelf)kennis optimaal in te zetten. Daarbij maken we gebruik van positieve communicatie en heldere afspraken. En als het nodig is weten we elkaar snel te bereiken.
Doordat we doorlopend contact met elkaar hebben (vaak wel 2x per week) ben je in feite steeds met je coaching bezig. Vaak leidt dat tot een sneller én beter resultaat.
Je kunt op elk gewenst moment aan de slag: ook tijdens en/of met problemem die je op dat moment (op je werk of privé) tegenkomt. Eventuele hints kun je ook direct uitproberen.
Tenslotte zijn er nog heel praktisch voordelen. E-coaching is flexibel: je kunt op elk moment en elke plek met jouw coaching aan de slag. Dat scheelt veel (reis)tijd en daarmee ook kosten.

Hoe werkt e-coaching in de praktijk?

We maken vooral heldere afspraken, onder meer over de doelen, jouw verwachtingen en de frequentie van het contact. Jij hebt tijdens het traject in wezen de leiding. De coach kan je wel stimuleren.
We werken in een dubbel beveiligde digitale omgeving waar niemand verder bij kan, maar die veel mogelijkheden biedt om allerlei tools (in de vorm van artikelen, boeksuggesties, opdrachten en dergelijke) toe te voegen;
Jij kunt tijdens het traject en ook nog een periode daarna terugkijken in het systeem, en daardoor nog eens kijken naar wat er is gebeurd en veranderd. Vaak kom je dan tot nieuwe inzichten.

Heb je interesse? Neem dan vrijblijvend contact op met Marcel Heitkamp!