HERORIËNTATIE

.

“Vind het zaad op de bodem van je hart en laat er een bloem uit bloeien”       Shigenori Kameoka 

Wanneer je, al dan niet gedwongen, op een keerpunt in je carrière staat kan dat pijnlijk en frustrerend zijn. Maar het is ook een kans om een nieuwe keuze te maken die dichter bij jouw persoon en kwaliteiten ligt. Maar je moet ook realistisch zijn. Het is prachtig om “je hart te volgen”, maar dat moet ook kunnen. Daarom kiezen wij voor een traject dat je stimuleert om je kwaliteiten en grenzen te verkennen, en ze zelfs te verleggen; maar dat ook leidt tot degelijke opties die werkelijk bij jou passen.

We starten altijd met een intakegesprek. Hoe gaat het met je? Wat is de situatie? Ben je er op eigen initiatief en/of dat van je werkgever? Zie jij het zitten? En is er vertrouwen in ons en onze aanpak? Waar moeten we rekening mee houden? Wie draagt de kosten? Hoe breed moet de begeleiding zijn? Zijn er bepaalde tijdsgrenzen? Enzovoort. Op basis van deze intake maken we samen een plan, waarbij we, als dat nodig is, ook de zakelijke aspecten met de werkgever regelen. Dat plan kan allerlei ingrediënten bevatten. Hieronder vind je enkele mogelijkheden.

Herstel van je balans
Een heroriëntatietraject vraagt de nodige energie. Voor deugdelijke keuzes moet je fysiek en psychisch aardig in balans zijn. Bij wie dat nog niet is gaan we eerst aan de slag om je algehele conditie te versterken. Dat kan onder meer door te kijken naar je leefstijl, maar ook door je te helpen om emotionele en psychische belemmeringen op te ruimen. Verlies van je baan kan ook leiden tot rouw. Ook daar kunnen we je bij begeleiden.

(Zelf)onderzoek
Door je allerlei opdrachten, vragenlijsten en psychologische testen aan te bieden en daarover met jou in gesprek te gaan ontstaat vaak in korte tijd een beeld van jouw persoon, jouw behoeftes, jouw kwaliteiten én de condities waaronder die het beste tot hun recht komen. We vatten alle bevindingen samen in een rapport dat al deze zaken duidelijk omschrijft en eindigt met een aantal concrete opties. Je kunt dat rapport gebruiken als een soort checklist waarmee je kunt nagaan of vacatures en functies wel in voldoende mate aan jouw kwaliteiten en behoeften voldoen.

Begeleiding naar nieuw werk
Weten wat je kunt en wilt is één. Maar los van de vraag of je nu gaat solliciteren of kiest voor zelfstandigheid, heb je in de meeste gevallen niet zomaar een nieuwe job. Daarom bieden wij je, als je dat wilt, ook hulp aan in deze vervolgfase. Denk aan het formuleren van je plannen, het schrijven van een CV, het uitbreiden van je netwerk, en zo meer.

Wil je meer weten over onze aanpak, de kosten en verdere opties, neem dan gerust contact met ons op! We zijn ook altijd bereid om vrijblijvend met je in gesprek te gaan.