Truus Buter

Na mijn middelbare school ben ik in 1973 met de opleiding verpleegkunde begonnen. Vanaf de eerste tot de laatste dag heb ik mijn werk in de zorg met hart en ziel verricht: eerst als verpleegkundige en snel daarna als leidinggevende. Onderwerpen als ziekte en gezondheid, lichaam en geest, dat wat mensen beweegt, leven en dood, hebben mij altijd sterk geboeid. Na 20 jaar  te hebben gewerkt in verschillende organisaties, voelde ik dat het tijd was voor een nieuwe stap. Ik besloot parttime te gaan werken en een nieuwe studie op te pakken. Via de weg van lichaamsgerichte therapieën kwam ik terecht bij de Chinese Geneeskunde en de filosofie die daar aan ten grondslag ligt. Nadat ik mijn acupunctuuropleiding had afgerond heb ik mijn baan opgezegd en ben ik in 1999 volledig gaan werken in mijn eigen praktijk. Vanuit mijn sterke behoefte aan ontwikkeling heb ik in de jaren daarna gekozen voor allerlei opleidingen en bijscholingen waar ik als persoon én professional behoefte aan had.

Wat spreekt mij vooral aan?

Juist die mix van invalshoeken (o.a. post-HBO Management, rouw- en verliesbegeleiding, acupunctuurspecialisaties, bioresonantie, familie-opstellingen, mindfulness, bezielingscoaching) past bij de manier waarop ik graag werk. Als in een labyrint (niet te verwarren met een doolhof) heb ik zo mijn levenspad gevolgd; dan weer even naar binnen kerend en stil te staan bij de kern, dan weer naar buiten gaand. Die symboliek met zijn spirituele én nuchtere kant spreekt mij sterk aan. Ik begeleid mensen graag op hun levenspad, met alle wendingen die zich daarop kunnen voordoen.
Uiteraard heb ik ook zelf mijn worstelingen gekend, keuzes gemaakt en daardoor de nodige levenservaring opgedaan. Langzamerhand heb ik mijn eigen werkwijze ontwikkeld. De mix van ervaring, kennis én intuïtie helpt mij om nog steeds met hart en ziel mijn werk te doen.

Waar ligt mijn hart als coach? Ik wil graag:

  • Samen met de ander ontdekken waar zijn/haar verlangen naar uitgaat
  • Er ZIJN voor de ander op diens levenspad; op belangrijke momenten en keerpunten
  • Geraakt worden en in verbinding zijn, en zo samen nieuwe wegen ontdekken, gevoed worden, stappen zetten en in ontwikkeling blijven.

Mijn zakelijke achtergrond

Ik ben aangesloten bij de LVNT (Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten) en de LSR (Landelijke Stichting Rouwbegeleiding). Meer informatie over mijn achtergrond en CV vind je op mijn Linked-in en Facebook accounts. En wil je nog meer weten over mijn praktijk voor acupunctuur en bioresonantie, kijk dan even op de site van mijn praktijk.
Wil je direct contact? Mail me dan op truus@percorso.nl of bel me op 06 1101 3814.