Ruige natuur

Wat is mooier dan op pad te gaan en dan wandelend of fietsend terecht te komen op prachtige, haast ongerepte plekken; daar waar je je enerzijds nietig voelt, anderzijds sterk verbonden met de omgeving; en daar dan nieuwe inspiratie en energie op te doen? Hieronder vind je een aantal voorbeelden die voor ons als zodanig werken!

Op de zuidelijkste punt van Texel vind je een ongerept natuurgebied, net achter de zeedijk, waar je allerlei bijzondere vogels, andere dieren en planten aantreft. Verder heerst er absolute stilte. En toen wij er waren kregen we die mooie wolkenformatie er nog bij kado!

In Griekenland (in dit geval in de Peleponnesos) kwamen wij op een bergwandeling terecht op een smal pad dat een prachtig uitzicht bood over de omgeving.

Op de scheiding tussen Ligurië en Piëmonte (Italië) vind je een bergmassief met soms lastig bereikbare wandelpaden met steile hellingen en met heldere beken, die je alleen met steun van een stok kunt doorwaden.

In Umbrië vind je deze enorme waterval die met denderend geweld naar beneden komt.

Maar als je niet ver wilt reizen kun je altijd nog naar de Noordzeekust. Ook daar vind je vaak de rust en de mogelijkheid om uit te waaien en je hoofd volledig leeg te maken….