Krachtplaatsen

Op onze reizen zijn we eigenlijk altijd op zoek naar krachtplaatsen; vaak spirituele plekken waar een aparte, voelbare energie of rust aanwezig is. Soms heel bekend, maar liever nog verscholen en niet verstoord door grote groepen toeristen. Nog bewoonde kloosters, kerken en eeuwenoude plaatsen die je uitnodigen om te genieten, naar binnen te keren en je aandacht te richten op datgene wat werkelijk essentieel is. Hieronder vind je enkele voorbeelden.

Klooster in de Peleponnesos (Griekenland

In de Peloponnesos (Griekenland) ligt dit bijzondere klooster dat tegen de rotswand is “aangeplakt”. Het is een krachtplaats die alleen via een smal bergpad te bereiken is. De sfeer in de kloof is al heel apart. Maar wanneer je in het klooster zelf bent voel je de kracht die daar, ook door de dagelijkse activiteiten van de monniken, is ontstaan.

We kennen allemaal de verhalen van Asterix en Obelix en hun menhirs. Bekender is de stenenformatie bij Stonehedge. Het is niet altijd duidelijk hoe ze er zijn terecht gekomen en wat de oorspronkelijke reden was waarom ze zijn geplaatst. De steen die je op de foto ziet staat in Bretagne. Vaak voel je bij zo’n steen een bijzondere energie. Bij deze viel dat overigens tegen….

De kerk in Assisi waar Franciscus begraven ligt

Wanneer in Assisi beneden in de kerk langs het graf van Franciscus van Assisi loopt is daar een enorme energie voelbaar. Die is zo sterk dat de drukte die veroorzaakt wordt door de vele bezoekers volledig aan je voorbij gaat. Het is een bijzonder plek die we zeker nog opnieuw zullen bezoeken.